Direktlänk till inlägg 28 mars 2012
Jag sitter och kollar på finalen av Sveriges mästerkock, spännande! Jag vet faktiskt inte vem jag hejjar på, båda är grymt duktiga. Ikväll har jag lagat middag för första gången på några kvällar (mamma har lagat för jag har haft så mycket att göra), men här är receptet, blev en god soppa med tillbehör:
Morots och ingefärssoppa med dragon och linsröra (4 portioner)
500 g morötter
1 msk färsk riven ingefära
1 stor vitlöksklyfta
5 dl vatten
5 dl mjölk
1 1/2 tsk torkad dragon
3-4 msk grönsaksfond
100 g fetaost
1 förpackning kokta gröna linser (380 g)
1 dl strimlad purjolök
1 dl turkisk yoghurt
rejält med salt o peppar (mätte dock inte hur mycket jag tog, men börja med 1 tsk salt ungefär)
1. Skala och grovriv morötterna. Skala och finriv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Fräs morötterna, ingefära och vitlökenn i en stor kastrull i rapsolja på medelvärme i ca 5 min.
2. Tillsätt vatten, mjölk, dragon och fond. Låt sjuda i ca 8-10 min. Mixa blandningen slät med en stavmixer. Sätt på låg värme igen innan servering. Smaka av med salt och peppar.
3. Smula fetaosten grovt och skölj linserna noga. Blanda fetaost, linser, purjolök och turkisk yoghurt i en skål.
4. Servera soppan med linsröran som topping!
Jag åt även en finn crisp och en riskaka med rökt lax, keso och basilika:
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|