Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011
Jag fullkomligt älskar kyckling, och oftast blir det kycklingfile men ibland varierar vi det med kycklingben. Här kommer ett recept på en jättegod marinad till:
Marinerade kycklingben (4 personer)
900 g kycklingben
2 msk olja (typ rapsolja)
2 msk japansk soya
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
1. Sätt ugnen på 225 g.
2. Blanda kycklingen med olja, soya, vitlök och chilipulver.
3. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 20 min tills den är genomstekt.
4. Pensla någon gång under tiden.
5. Servera med klyftpotatis, råris eller böngryta och sallad.
Här tillsammans med böngryta och sallad
Om man inte vill ha kycklingben fungerar även marinaden utmärkt till vanlig kycklingfile
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|