Direktlänk till inlägg 2 februari 2013
Dagens lunch. Supersnabb och superenkel att göra. Dessutom väldigt god och nyttig. Perfekt snabbmat och mat att ha med sig i matlåda:
Färgglad tonfiskröra med rödbetor och pesto (1 person)
1 dl kokt bulgur (eller liknande som kamutvete/ris/quinoa)
2 rödbetor
1/2-3/4 burk tonfisk (beroende på hur hungrig du är)
1/2 dl kokta kikärtor
1 msk grön pesto
2 msk turkisk yoghurt (creme fraiche eller kvarg fungerar nog lika bra, man kan nog skippa detta helt men det ger krämighet till röran)
ruccola, 1 morot, pumpakärnor
(1. Koka bulgur/liknande om du inte redan har färdigkokt)
2. Skala och grovriv rödbetor. Blanda ihop det med kokt bulgur, tonfisk, kikärtor, pesto och turkisk yoghurt. Smaka av!
3. Lägg ruccola på en tallrik/i en matlåda. Lägg över tonfiskröran. Toppa med en morot som du har skalat och skurit i halva mynt och pumpakärnor.
Alltid när jag/vi kokar bulgur/ris/matvete/liknande kokar vi för mycket, lägger i matlådor och förvarar i kylskåpet. Håller över en vecka, perfekt att bara snabbt ta fram och ha till maten, så slipper man koka nytt varje gång. Idag t.ex behövde jag inte ens röra spisen för att laga den här rätten eftersom jag redan hade kokt bulgur färdig. Bara ett grymt tips!!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|