Direktlänk till inlägg 17 december 2012
Dagens frukost:
x Lingon/blåbär/pepparkaks kvarggröt med fryst banan, jordnötssmör, kiwi och kakaonibs
x Kokt ägg
Kvarg/yoghurtgröt (1 portion): Koka gröt som vanligt på 1 dl gryn och drygt 2 dl vatten. Om du vill kan du ha något i gröten, t.ex jag hade lite lingon, blåbär och pepparkakskrydda. När gröten är klar rör du i 1 dl kvarg (samma sak som kesella för er som undrar) eller 1 dl yoghurt. Antingen gör du detta kvällen innan och stoppar in i kylskåpet under natten så att den blir kall, eller så äter du direkt och då blir den ljummen. Toppa med vad du vill!!!
Det finns ju gröt som man gör på gryn som man kokar ihop med vatten, och då brukar jag oftast toppa med kvarg/keso. Sedan har vi davosgröt som är gryn som man blandar ihop med yoghurt/kvarg. Och sedan finns det som jag gjorde idag en sorts gröt som är en blandning av dem båda. Först kokar man gröt och sen istället för att toppa gröten med kvarg/yoghurt rör man i det istället vilket gör den krämigare. Och även denna variant går att variera på en massa sätt med olika kryddor, bär, frukter, vaniljpulver, nötter, frön, nötsmör, kokosflingor, citrussaft... Den kan ätas både kall och varm beroende på om du låter den stå under natten i kylskåpet eller inte.
Det där halsontet har inte släppt så jag är hemma idag från skolan. Inte jättesjuk, men jag vill inte att det ska bli sämre!!! Så vi hörs säkert senare...
Idag är det exakt en vecka till julafton, HELT SJUKT, hur gick tiden så fort???
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|