Direktlänk till inlägg 1 september 2012
Denna smaskiga paj har jag länge tänkt göra ett eget recept på, och idag blev det äntligen av till middag:
Tacopaj (ca 8 personer)
3 dl valfritt mjöl (jag hade 1 dl dinkelfullkornsmjöl, 1 dl havrekli, 1 dl sojamjöl)
1 dl kesella/kvarg
3 msk kokosolja (alternativt annan olja eller ca 25 g smör)
ev. lite vatten om degen blir för torr
600 g nötfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 dl krossade tomater
1-1 1/2 msk tacokrydda
140 g avrunnen majs (1 liten burk)
2 dl keso
1 dl riven ost
1 skivad tomat
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman mjöl, kvarg och olja. Tryck ut i en pajform med ca 28-29 cm i diameter. Nagga formen med en gaffel.
3. Förgrädda skalet i ugnen ca 15 min.
4. Höj värmen på ugnen till 200 grader.
5. Bryn färsen.
6. Finhacka löken, pressa vitlöken och skär paprikan i småbitar. Fräs samman i en egen stekpanna i några minuter.
7. Lägg över grönsakerna till färsen. Rör i krossade tomater och smaka av med tacokrydda. Låt puttra i några minuter.
8. Lägg färsröran i det förgräddade pajskalet. Fördela först över majs, sedan keso, riven ost och slutligen tomat.
9. Grädda i ugnen (glöm inte att du nu ska ha höjt tempraturen) i ca 30 min. Ha gärna på grillvärme i slutet så att den får fin färg.
10. Servera med en stor sallad!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|