Direktlänk till inlägg 28 augusti 2012
Dessa är inte söta muffins man fikar på. Men de är riktigt goda ändå. Passar perfekt att ha med i väskan och äta som mellanmål i skolan/på jobbet. De har alldeles perfekt konsistens och jag tror hemligheten heter kokos, grunden kommer från Annie. Jag har nu testat att göra 3 varianter av dessa muffins med samma grund och olika smaksättningar. Alla är så goda!
Mellanmålsmuffins kokosstyle med hallon/blåbär/kardemumma (9 st)
2 ägg
1 mosad banan
1 dl havregryn eller andra gryn
1 dl kokosmjölk
1 1/2 dl frysta hallon/blåbär som tinas och mosas i smeten
2 msk kokosmjöl (går säkert med annat mjöl)
1 msk mandelsmör eller annat nötsmör
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
Toppingen:
Ca 3/4 dl hallon/blåbär
Kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser noga till muffinsen i en bunke.
3. Fördela i ca 9 st normalstora muffinsformar. Tryck i några fler hela hallon/blåbär i muffinsen och toppa med kokosflingor.
4. Grädda i ugnen i ca 25-30 min. Låt svalna.
5. Frys in eller ät direkt. Perfekta att på morgonen bara ta ut frysen, lägga i väskan och äta senare till mellanmål.
Fungerar såklart även som frukost etc!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|