Direktlänk till inlägg 16 augusti 2012
Bananbars med blåbär (ca 10 st)
1 dl vanlig havregryn
1 dl mandelmjöl (bara att mixa vanliga mandlar till ett mjöl)
1 dl solroskärnor
3/4 dl kokosflingor
2 mosade bananer
1 tsk vaniljpulver
2 äggvitor
ev. 2 msk agave/honung/stevia (om man vill ha de sötare)
1 1/2 dl frysta blåbär
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop allt utom blåbären i en bunke.
3. Ta ut blåbären ur frysen och rör försiktigt i. Rör runt så att smeten blir blå men inte blåbären mosas för vi vill ha hela blåbär i barsen. Därför är det viktigt att de är helt frysta innan.
4. Bre ut på en bakplåtsklädd bakplåt.
5. In i ugnen i ca 15-20 min.
6. Ta ut och skär direkt i valfritt stora bitar. Låt svalna.
7. Förvara i en tät burk. De klarar sig utan kylskåp men håller sig längre i kylskåp så förvara dem helst där. Och ska du inte äta dem inom de närmsta dagarna/veckan, frys in så att de inte blir dåliga.
Dessa är ett perfekt mellanmål att ha med sig att äta i farten. Eller om man har bråttom på morgonen och inte hinner äta en riktig frukost, då kan man ha med sig några sådanna här att äta på bussen.
Detta är första gången jag gör barser och blir nöjd med resultatet. Jag skulle gärna hitta/komma på ett bra recept på müslibarser också. Helst ska de vara lite krispiga. Har ni några bra tips eller recept på det?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|