Direktlänk till inlägg 10 augusti 2012
Till lunch idag var det ett paket kycklingfärs som stod och framme och som skulle ätas upp. Vad ska jag göra? Jag har gjort en god köttfärssås med kyckling tidigare men jag ville göra något nytt. Jag kikade lite i kylskåpet, vi hade några rödbetor och sedan 1/2 squash som var på gränsen att behövas slängas. Jag använde dem i, och sedan fortsatte mitt exprimenterande i köket precis som vanligt. Resultat? En läskigt rosa kycklingfärssås, men väldigt god och annorlunda mot vad jag har gjort tidigare.
Rosa kycklingfärssås med rödbetor, bönor, squash och timjan (4 personer)
400 g kycklingfärs
2 schalottenlökar
1/2 squash
2 medelstora rödbetor
1-2 dl grädde/creme fraiche/turkisk yoghurt (jag blandade lite av allt haha då vi inte hade 1 hel dl av något)
2-3 tsk torkad timjan
1 1/2 dl kokta och sköljda sojabönor (eller andra bönor/kikärter)
salt o peppar
1. Bryn färsen.
2. Finhacka löken, grovriv squashen och skala och grovriv rödbetorna. Fräs med färsen i slutet.
3. Häll i grädde och timjan, låt puttra ett tag, sådär 5-12 min (beror lite på hur mycket tid man har på sig).
4. Häll i bönor och smaka av med salt och peppar. Låt puttra yttligare ett par minuter!
Läskig färg :S Allt blev rosa, och bilderna jag tog på hela såsen i stekpannan såg så oaptitliga ut att jag inte tänker lägga upp de bilderna! Men en överraskade god och annorlunda smak hade den. Testa!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|