Direktlänk till inlägg 2 augusti 2012
Min födelsedagstårta som skulle ha ätits igår. Lyckades iallafall få i mig en liten bit av den denna kväll istället. Supergod (fick toppbetyg av mina föräldrar också), smakar som sagt lite som chokladbollssmet... Jag äter inte enligt raw food men jag tycker många av recepten kan vara roliga (och goda) att testa som en del av en rätt. Jag åt vaniljkesella (och några hallon) till min bit, väldigt raw hahaha...
Raw Chokladkaka (ca 12 bitar)
3 1/2 dl sötmandel
12 st dadlar (urkärnade)
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl kakao
3-6 msk vatten (så att det blir lagom konsistens)
Kokosflingor
1. Mixa sötmandel en stund till "mjöl".
2. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och mixa till en slät kladdig deg.
3. Tryck ut i en lagom stor form. Strö över kokosflingor.
4. Ställ in i frysen en stund så att den stelnar.
5. Förvara den i kylen eller frysen, men glöm inte ta fram den en stund innan den ska ätas så att den inte är stenhård!
Receptet kommer från någon raw food blogg jag inte kommer ihåg namnet på (annars skulle jag givitvis länka den), receptet hamnade på min "att-testa-recept-lista" för längesedan och har bara inte blivit av att göra (som många andra recept på den där listan för den är låååång)! Enligt receptet blir det 12 bitar av kakan. Jag skulle säga ca 8-30 bitar, det beror helt enkelt på om du vill ha mega bitar eller små söta mini "brownies".
Till alla chokladälskare, testa denna! :D Och njut med gott samvete, bara good stuffs i!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|