Direktlänk till inlägg 2 juni 2012
Denna kväll stod jag för middagen här hemma, jag gjorde en jättegod fisk och räksoppa med inspiration härifrån, och till detta blev det nybakat bröd direkt ur ugnen med bregott som smälte och ost, så gott:
Lyxig fisk och räksoppa (ca 5-6 portioner)
1/2 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
1 tsk tomatpure
2 dl krossade tomater
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad basilika
3 dl vitt vin
1-2 fiskbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk (400 ml)
5-6 dl vatten
400 g torsk (ett frysblock)
280 g lax (två frysta portionsbitar)
400 g räkor med skal
1. Hacka purjolök och gul lök, pressa vitlök och skär morot i "mynt".
2. Fräs allt ovan med tomatpure, krossade tomater, timjan och basilika. Tillsätt vin och smulad buljong. Låt koka i ett par minuter.
3. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt puttra på svag värme i ca 15 minuter.
4. Tina fisken. Skär torsken och laxen i kuber. Lägg i fisken i soppan och låt puttra i ca 5-7 min (beroende på storlek).
5. Skala räkorna. Ta bort soppan från värmen, lägg i räkorna och rör runt och smaka av!
Receptet på brödet kommer upp imorgon eller på måndag! :D
Vad äter ni denna lördagskväll?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|