Direktlänk till inlägg 23 maj 2012
Som jag älskade mitt hemmagjorda mandelsmör (ni måste testa). Det var så gott att det tog slut på en vecka haha. Så idag gjorde jag en ny variant nötsmör (jag har ju så svårt för att göra samma sak, jag vill alltid exprimentera fram nya saker). Denna gång på cashewnötter och paranötter, och det blev också väldigt smarrigt. Förra gången fick jag en kommentar om att det är godare att rosta nötterna först, så det gjorde jag idag. Blir en lite nötigare smak då, men om man inte orkar går det att skippa och bara mixa på direkten:
Cashew och paranötssmör (1 burk)
1 1/4 dl cashewnötter
1 1/4 dl paranötssmör
1 tsk havssalt
1. Skär paranötterna itu, eftersom de är ca dubbelt så stora som cashewnötterna. Lägg på en plåt. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 5-7 min.
2. Låt nötterna svalna något. Mixa sedan till en krämig massa, tar olika tid pga hur bra mixer man har (för mig tog det ca 1 min). Om man tycker det tar för lång tid, mixa med lite rapsolja.
3. Mixa i saltet, och smaka av om du vill ha mer salt eller söta med lite honung!
Nötterna går självklart att byta ut mot andra nötter, bara mixa 2 1/2 dl nötter med 1 tsk havssalt. Precis som jordnötssmör och mandelsmör passar detta underbart på finn crips, bröd, riskakor, i gröt, ha i/på pannkakor och att doppa äppleklyftor/bananskivor i. Eller har ni några mer tips på vad man kan göra med nötsmör? :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|