Direktlänk till inlägg 25 april 2012
Dagens middag hemma hos oss blev en god fiskgryta. Hela familjen älskar thaiinspirerad mat, så det blev smaksättningen för middagen:
Fisk med röd curry, lime, soja och kokosmjölksås (5-6 portioner)
1 zucchini
1 röd paprika
1 liten röd lök
1 1/2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
1 1/2 msk kinesisk soja
1 lime
800 g fryst/halvtinad vit fisk t.ex hoki
ev. cashewnötter och färsk thaibasilika att toppa med (inte så nödvändigt och sistnämnda är lite svårare att få tag i)
1. Skär zucchini och paprika i mindre bitar. Finhacka löken.
2. Bryn zucchini och paprika i rapsolja i en stor kastrull i några minuter. Tillsätt lök och röd curry och låt fräsa några minuter till.
3. Häll i kokosmjölk, kinesisk soja och saft av lime. Låt koka upp.
4. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i kastrullen. Låt sjuda tills fisken är genomkokt (helst under lock). Tiden beror på hur tinad fisken är och hur stora bitar du har skurit den i. Men om den är så gott som tinad och i små bitar behövs från 2-3 min, och om den är genomfryst och i stora bitar kan det behövas upp till 15-20 min. Så testa med en sticka.
5. Toppa ev. med cashewnötter och thaibasilika!
Ser kanske inte så aptitligt ut....
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|