Direktlänk till inlägg 8 mars 2012
Lax är en stor favorit hemma hos oss, idag fick den ätas till middag tillsammans med en ingefära och chilisås, bulgur och kokta haricots verts. Mums:
Lax i ingefära och chilisås (4 personer)
500-600 g laxfile utan skinn
1 tsk salt
en färsk bit ingefära (ca 2x2 cm)
1/2 röd chili
1 dl creme fraiche
1 dl kesella/kvarg
salt o peppar
1. Skär laxen i 2x2 cm bitar. Lägg i en kastrull, täck med vatten och 1 tsk salt. Koka upp och låt sjuda försiktigt. Var noga så att det inte stormkokar, det ska puttra lagom annars blir fisken inte bra. Koka i ca 5 min eller tills den är genomkokt (ta upp en bit och kolla noga att den inte är rå). Häll av vattnet.
2. Finriv ingefärsbiten och finhacka chilin. Blanda ingefära, chili, creme fraiche och kesella i en skål. Smaka av med salt och peppar, och ev. mer ingefära eller chili (allas smaklökar är olika).
3. Blanda försiktigt ner röran i kastrullen med laxen. Servera laxen i den halvkalla såsen (laxen värmer ju upp såsen även fast plattan inte är på).
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|