Direktlänk till inlägg 19 februari 2012
Igår hade jag som sagt en kompis över och vi lagade en jättegod lax rätt med recept från senaste Buffe tidningen (ICAs tidning). Här har ni receptet:
Asiatisk lax i ugn med avokadokräm (4 personer)
500 g laxfile
marinad:
1 msk finhackad röd chili
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad lime
1 msk japansk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 msk honung
avokadokräm:
2 avokado
1/2-1 msk wasabi på tub (beroende på hur starkt man vill ha det)
1 msk färskpressad limejuice
lite salt
1. Sätt ugnen på 200 g.
2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en ugnssäker form och pensla marinaden över laxen. Låt stå i ca 5 min (eller längre). Sätt in i ugnen ca 20 min eller tills laxen är klar. Ta gärna ut laxen och häll på marinaden som runnit ner från laxen i formen någon gång.
3. Avokadokrämen: Dela, kärna ur och gröp ur köttet ur avokadorna. Mosa med en gaffel och blanda i wasabi, limejuice och salt.
Vi åt tillsammans med kamutvete och en härlig sallad
Salladen bestod av ruccola, spenat, gojibär, pumpafrön och solrosfrön:
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|