Direktlänk till inlägg 15 februari 2012
Efter middagen idag som mamma lagade kände jag för att baka bröd, hittade ett vanligt brödrecept med gojibär i, men självklart när jag började leta ingredienser fanns ingen fil/yoghurt/kvarg att ha i. Och i alla recept jag hittade var man tvungen att ha det eller jäst och det hade vi inte heller hemma. Till slut fann jag någon variant bröd utan mjöl som jag beslöt mig för att testa. Resultatet:
Bröd med pestokrydda (ca 13 st)
3 ägg
250 g keso
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk (finns på glutenavdelningen)
1/2 tsk salt
pestokrydda som topping
1. Blanda allt förutom pestokryddan i en bunke.
2. Bre ut klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med pestokrydda eller någon annan krydda (eller ingen krydda alls).
3. Grädda i ugnen på 225 g i ca 12 min, stäng av värmen med låt plåten stå kvar i ca 5 min till.
4. Ta ut och ät (eller frys in)!
Nu gjorde jag dessa för att ha som vanligt påläggsbröd, men där jag fann receptet http://zandra.shapemeup.se/2011/08/24/nyttig-pizza-brod/ så stod det att man kan även använda receptet som hamburgebröd, pizzadeg, det är bara att forma det på plåten till det syftet man ska använda det till. Pestokrydda var något jag själv hittade på att jag ville ha på, men testa gärna andra kryddor och/eller toppa med frön!
Dessa blir det iallafall till frukost imorgon! :)
Innan ugnen såg de ut såhär, jag gjorde även några utan krydda på!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|