Direktlänk till inlägg 11 februari 2012
Vill du ha något gott till kvällens tv-tittande men helst inte i form av kemikalbomb aka lösviktsgodis? Jag förstår dig. Jag kände så denna eftermiddag och letade upp min blueberry kokbok full av gottissaker med bra ingredienser. Jag hittade deras chokladbollsrecept och beslöt mig för att göra en sats med lite ändringar. Det tog tid att göra, men så värt det. Det godaste jag ätit på länge. Mamma och jag (de stackars sjuklingarna) tryckte i oss flera stycken, men lyckades hejda oss så att det finns några till senare ikväll. Gör en större sats och frys så har du nästa gång chokladbegäret sätter igång.
Chokladbollar med kaffe att älska (ca 9 st)
6 dadlar
1 dl valfria nötter (jag körde cashew och valnötter)
25 g mörk choklad (minst 70 %)
2 msk starkt kaffe
3 krm rent vaniljpulver
kokosflingor att rulla i
1. Grovskär dadlarna och lägg i blöt (ca 15 min), medan du fixar iordning allt det andra.
2. Grovhacka nötterna och finriv chokladen.
3. Mixa nötter, choklad, kaffe och vaniljpulver.
4. Häll av och krama noga ut vattnet från dadlarna och mixa med resten till en härlig gegga.
5. Låt stå i kylskåpet i ca 1 timme (eller om ni som mig inte orkar vänta så länge: lägg in i frysen med plastfolie över bunken en kortare tid).
6. Forma till bollar och rulla i kokos.
7. ÄT OCH NJUT!!!
Även om jag oftast gör supergod mat, så var de dessa något över det vanliga, rent av "to die for", ni måste testa!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|