Direktlänk till inlägg 3 februari 2012
Köttfärsgratäng med squash och mozzarella (4 personer)
1-2 squash
salt
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
500 g nötfärs
1 förpackning krossade tomater (400-500 g)
1 lagerblad
2 tsk torkad basilika
2 tsk torkad oregano
1 stor skvätt japansk soya (jag måttade inte, men någon msk)
smör till formen
1 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g riven mozzarella
1. Skiva squashen (med t.ex en osthyvel) på längden. Lägg på en bricka med hushållspapper. Salta squashen. Lägg ett till lager hushållspapper på (som ska suga vätska). Låt stå medan du gör resten
2. Finhacka löken. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Bryn med färsen. Tillsätt krossade tomater, lagerblad och örtkryddor. Smaka av med salt, peppar och soya och ev. mer av örtkryddorna. Låt koka ihop sig 5-10 min.
3. Smörj en ugnform med smör. Lägg ett lager squash, ett lager köttfärs, ett till lager squash, köttfärs och yttligare ett till lager squash. Toppa med grädden och sedan mozzarellan på.
4. Ha i ugnen på 225 grader i ca 20-30 min så att den får fin färg. Om du har grillvärme på ugnen som vi har, ha den på vanlig värme i 20 min och sätt sedan på grillvärmen i några minuter så att den får fin yta.
Med en massa sallad och grönsaker!
Innan ugnen!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|