Direktlänk till inlägg 21 januari 2012
Jag älskar att till lunch äta stekt bulgur, man behöver bara kokt bulgur och sen ta det man tar hemma. Till lunch idag blev det en liten asiatisk variant med smaksättningarna ingefära och chili:
Jag stekte schalottenlök, röd chili, färsk ingefära och paprika. I med kokt bulgur, kokt broccoli och röda linser på burk. När allt fått lite färg, kastade jag i ett ägg och lätt det bli krämigt, sedan i med riven parmesan för ännu mer krämighets känsla och göra rätten lite lyxigare.
Testa nästa gång ni har rester i kylskåp: Stek vad du har kylskåpet. Kycklingbitar, grönsaker i alla former, svamp, ost, sallad, köttbitar, lök, kolhydratkälla (som bulgur, ris, quinoa, matvete) och kryddor. Häll sedan på ett ägg och allt blir till en krämig och god röra! Enkelt och snabbt :)
Förra gången jag gjorde stekt bulgur gjorde jag på detta sätt:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/01/06/7028917-kylskapsrens-stekt-bulgur-med-gronsaker-och-julskinka/
Nu ska jag sticka iväg med pappa och köpa ett tennisrack, sedan ska jag iväg till en kompis! :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|