Direktlänk till inlägg 21 december 2011
Pepparkaksbröd (1 st)
2 mogna bananer
4 dl dinkelfullkornsmjöl
1,5 blandade frön (jag hade 0,5 dl pumpakärnor, solroskärnor, linfrön av varje)
2 tsk bikarbonat
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk salt
250 g kesella/kvarg
0,5 dl naturell yoghurt
1 msk honung
1. Sätt ugnen på 200 g.
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, yoghurt, honung och banan.
4. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
6. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
Detta är ett matbröd, men om du vill ha det sött som ett nyttigare alternativ till fikabröd, blanda i 1/2 dl honung istället för 1 msk!
Innan ugnen!
Med kesella och ägg eller kesoblandning på keso, mosad banan och kanel
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|