Direktlänk till inlägg 12 december 2011
Dessa pepparkakor har mamma gjort varje år sedan jag var liten. Ett recept som jag tror kanske har gått i släkten. Det blir iallafall underbara pepparkakor, så mycket godare än köpta. Mamma gjorde degen igår kväll så att vi nu idag på kvällen har kavlat degen och gjort pepparkakor. Jättemysigt! Här är receptet:
Det här är inte ens hälften av degen :)
Mammas pepparkakor (supermånga)
1 1/2 dl sirap
3 dl socker
200 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
1/2 msk mald nejilika
ca 11 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
1. Smält sirap, socker och smör i en stor kastrull.
2. Tillsätt grädden och kryddorna och rör om.
3. Blanda bikarbonat med lite mjöl och rör ner. Tillsätt resten av mjölet och spara lite till utbakning.
4. Arbeta samman degen. Låt den vila över natten i rumstemperatur/kylskåpet.
5. Sätt ugnen på 175 g.
6. Kavla ut degen (en klump deg i taget) på lätt mjölat bakbord.
7. Lägg kakorna på smord plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda i 7-8 min.
9. Låt svalna på galler.
Det blir sjukt många, jag lovar att det kommer att kännas som att degen aldrig kommer att ta slut. Så mitt tips är när du inte orkar göra mer pepparkakor, ställ tillbaka degen i kylskåpet och fortsätt baka någon annan dag. Det gjorde vi för att det blir så många.
Har ni hunnit baka pepparkakor än?
Sen precis som jag sa med lussekattsrecept jag la upp igår, det här är kanske inte det nyttigaste receptet, MEN det är faktiskt bara jul en gång så man får passa på att njuta!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|