Direktlänk till inlägg 8 december 2011
Köttbullar gör man oftast på nötfärs eller blandfärs. En annan variant färs är kycklingfärs. Det finns inte i alla mataffärer och är lite dyrare, så det är lite lyxigare. Men om ni har möjlighet att köpa det någon gång, gör det för det är väldigt gott. Jag har ett väldigt gott recept på köttbullar på kycklingfärs som jag har gjort flera gånger:
Kycklingköttbullar (ca 3 personer)
400 g kycklingfärs
1 ägg
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 tsk torkad oregano
75 g smulad fetaost
2 krm salt
1. Blanda ihop allt i en bunke. Forma till köttbullar.
2. Stek på medelvärme så att de får fin färg och genomsteks!
Vi åt detta med spenatsallad, kamutvete och tomatsåsgjord på "måfå"
Har ni gjort köttbullar på kycklingfärs någon gång?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|