Direktlänk till inlägg 21 november 2011
Såhär på hösten är det mysigt att värma sig med en god gryta/matig soppa. Gulaschen är en klassiker som alltid fungerar, här med köttfärs. Den åt vi hemma hos oss igår kväll, jag har lagt upp receptet tidigare i höstas, men på sistone har jag fått många nya läsare så det skadar inte att lägga upp receptet igen. Det är verkligen superlätt att göra, dock tar det en liten stund att skära upp allt men det är det värt:
Köttfärsgulasch med potatis (6 portioner)
1 gul lök
2-4 morötter (beroende på storlek)
600 g potatis
2 röda paprikor
500 g nötfärs
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
1 msk kummin
1 msk paprikapulver
salt o peppar
1. Hacka löken. Skala morötterna och skär i bitar. Skär potatisarna och parikorna i tärningar.
2. Fräs alla grönsaker och köttfärsen i olja i en gryta.
3. Tillsätt vatten+buljong, krossade tomater och kryddor. Låt koka till potatisen och morötterna är mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
4. Servera med keso/gräddfil.
Min familj tycker ibland att det är konstigt att jag vill ha keso till nästan allt, men det är ju så gott...
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|