Direktlänk till inlägg 20 november 2011
En rätt jag lagade förra helgen men jag aldrig hann lägga upp här, kanske söndagsmiddag för någon?:
Laxlasagne (4 personer)
400 g fryst bladspenat
150 g fetaost
500 g keso
1-2 pressade vitlöksklyftor
400-500 g skinn o benfri lax
500 g krossade tomater
2 tsk salvia (eller annan örtkrydda du gillar)
1/2 dl vitt vin
6 lasagneplattor
salt o peppar
1. Sätt ugnen på 225 g.
2. Tina spenaten i en kastrull med lite vatten. Pressa ut vätskan ur spenaten.
3. Smula fetaosten och blanda i det, keso och vitlöken i spenaten. Krydda med salt och peppar.
4. Skär laxen i mindre bitar, ca 2x2 cm. Blanda med krossade tomater, krydda (salvia), vitt vin och 1/2 tsk salt.
5. Lägg ut hälften av spenatröran i en ugnsform (ca 20x30 cm stor). Lägg på ett lager lasagneplattor (3st), ett lager laxsås, ett till lager lasagneplattor, laxsås och toppa med resten av spenatröran.
6. Grädda i ugnen i ca 25 min. Servera med en sallad!
God middagstallrik:
Krämigt och gott
Innan ugnen:
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|