Direktlänk till inlägg 10 november 2011
Idag lagade mamma och jag tillsammans min favoriträtt:
x Italiensk kycklinggryta
Tillsammans med kornris, sallad, små tomater och snacksmorötter!
Jag har lagt upp receptet tidigare, men det är så gott att jag nog skulle kunna äta det varje kväll till middag i en hel vecka, så därför får ni det här igen:
Italiensk kycklinggryta (ca 5 personer)
1 gul lök
1 liten zuccini
200 g champinjoner
1-2 röda paprikor
500-600 g kycklingfile
1 burk creme fraiche
10-12 soltorkade tomater
100 g fetaost
1 dl krossade tomater
1. Skär lök, zuccini, champinjoner och paprika i mindre bitar. Fräs allt i olja i en stekpanna så att allt får lite färg.
2. Under tiden: Skär kycklingen i mindre bitar och genomstek i en annan stekpanna.
3. Smula fetaosten och skär soltorkade tomater. Låt creme fraiche, krossade tomater, soltorkade tomater och fetaost koka ihop sig en stund i en kastrull.
4. Blanda kycklingen, grönsakerna och såsen i en och samma kastrull och låt koka i någon minut. Smaka av med salt.
5. Servera med råris och sallad.
Ni måste testa laga detta!
Förövrigt tycker jag att alla som läser Svd (svenska dagbladet) ska kika lite extra imorgon på kökssidorna i kulturdelen, ni får veta varför imorgon...
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|