Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011
En riktig god gryta för helgmys! Passar kanske ikväll som söndagsmiddag för familjen?
Fisksaffransgryta (4 personer)
5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
50 g saffran (1 kuvert)
500 g krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
peppar
300 g laxfile
200 g vit fisk file (typ kolja, hoki eller torsk)
100 g skalade räkor
40 g sockerärtor
1-2 dl färsk dill
ev. 1 dl mandelspån att toppa grytan med
1. Om räkorna inte är skalade, skala de först och lägg åt sidan, för det hinner du inte sedan.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprika i mindre bitar.
3. Stek lök, vitlök och paprika i en stekpanna i några minuter. Häll över saffran, krossade tomater och grädde. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
4. Skär fisken i mindre bitar, lägg ner i grytan och låt sjuda så att det blir genomkokt.
5. Precis innan servering, tillsätt räkor, sockerärtor och finhackad dill. Toppa med mandelspån.
6. Ät tillsammans med potatis/ris/bulgur/pasta!
Tillsammans med kokt potatis, sallad och körsbärstomater
Om det blir över (det blir ganska mycket för 4 personer), spara och ät som matlåda!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|