Direktlänk till inlägg 15 oktober 2011
Dinkelkakabröd (6 st)
2,5 dl kokade vatten
3 dl dinkelflingor
1 msk honung
2 dl mjölk
5 dl dinkelfullkornsmjöl (eller vanligt dinkelmjöl)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200 g. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
2. Häll det kokande vattnet över dinkelflingorna. Låt svälla en stund. Blanda ner honung och mjölk.
3. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en annan bunke. Blanda ner i den första bunken. Blanda till en deg (ganska rinnande).
4. Lägg 6 klickar deg på en bakplåt och platta ut varje klick med en sked till en rund kaka.
5. Grädda i ugnen i ca 12 minuter!
Underbart gott tillsammans med skinka, keso, kokt ägg och färsk dill
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|