Direktlänk till inlägg 7 oktober 2011
Köttfärsfyllda paprikor (4 personer)
8 ganska stora paprikor
1 gul lök
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1/2 dl vatten
1/2 tsk hel kummin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
peppar
2 1/2 dl kokt råris (eller bulgur, quinoa, liknande)
2 1/2 dl kidneybönor
ev. 50 g smulad fetaost
1. Sätt ugnen på 200 g.
2. Koka riset om det inte är kokt.
3. Skölj paprikorna, skär av ett tunt lock (spara). Kärna ur paprikorna och lägg de i en smord ugnssäker form.
4. Skala och finhacka löken. Fräs lök och pressad vitlök med köttfärsen i olja i en stekpanna. Genomstek all köttfärs. Tillsätt tomatpure, vatten och kryddor. Smaka av! Blanda i riset och bönorna, låt allt puttra ihop sig en stund.
5. Fyll paprikorna med blandningen och toppa ev. med lite smulad fetaost (eller annan ost). Sätt på locken. Baka i ugnen ca 30-40 min.
Blandningen innan den fylldes i paprikorna:
Annars är detta en jättebra rätt att göra när man har köttfärsrester kvar, bara att fylla det i en paprika och in i ugnen och man har en lyxmiddag!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|