Direktlänk till inlägg 18 augusti 2011
Lagade denna rätt igår och den blev sjukt god. Av receptet blev det väldigt mycket mat, men då kan man göra matlådor av det istället. Eftersom det är mycket bulgur så blev det väldigt matig och inte så "soppigt".
Curryfisksoppa med bulgur (6-8 portioner)
1,5 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
3-4 scharlottenlökar
3 stora morötter
2-2,5 dl bulgur
1 burk kokosmjölk
2,5 tsk curry
salt o peppar
1 paket fryst vit fiskfile (ā 400 g) typ hoki eller liknande
300 g oskalade räkor
1 broccolihuvud
ca 1 dl hackad dill
1. Koka upp vatten och buljong.
2. Fräs hackad lök och morot i olja i en stor kastrull.
3. Häll ner buljongen, bulgur och kokosmjölk i den stora kastrullen. Låt koka upp och puttra i ca 5-10 min.
4. Blanda i curryn och smakade av med salt och peppar.
5. Tillsätt fisken hackad i bitar och broccoli. Låt fisken bli genomkokt.
6. Innan servering låt skalade räkor och dill få puttra med en kort stund.
7. Ev. Servera med mjukt bröd och keso.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|