Direktlänk till inlägg 20 juli 2011
Här är ett recept som jag testade häromdagen, som verkligen blev lyckat och gott. Det är en asiatisk wok.
Paprika- och svampwok med biff (4 personer)
250 g champinjoner
2 gula lökar
3 paprikor i olika färger
1 stjälk citrongräs
1 bit färsk ingefära
1 röd chili
1 msk olja
500 g utskuren biff eller lövbiff
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl ostronsås
1/2 dl vatten
1 kruka färsk basilika
1. Skär champinjon, lök och paprika i bitar. Finhacka citrongräs och chilifrukt, ta bort kärnor och mellanväggar. Finriv ingefäran.
2. Strimla biffen. Hetta upp en stor panna med olja. Genomstek köttet. Salta och peppra. Ställ åt sidan medan du wokar grönsakerna.
3. Woka svamp och lök i olja tills löken börjar mjukna, lägg i paprika, citrongräs, ingefära och chili och woka några minuter.
4. Häll i ostronsås och vatten och koka upp.
5. Blanda ner det strimlade köttet i woken. Blanda ner basilikabladen och servera med ris.
Jag tyckte det smakade minst lika gott som när man beställer hem thai mat. Verkligen ett recept jag kan rekomendera att testa nu så här på sommaren när man har tid för matlagning.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|