Direktlänk till inlägg 20 juni 2011
x Hemmagjord falafel
x Råris
x Hemmagjord tsatziki
x Blandsallad
Mumsigt, blev vegetariskt idag, vi försöker ha det en gång i veckan här hemma men det var ett tag sen senast nu. Många kanske tänker, varför inte bara köpa fryst falafel och tsatziki på burk? Jag kan säga att det är mycket godare att laga eget, då man har bara naturliga råvaror i och inte en massa e-ämnen osv.
Recept på maten (ca 3 personer):
Falafel: 1. Mixa ihop, 5 dl kokta kikärter, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 dl klippt persilja, 1 msk vetekli (om man inte har det kan man ta annat mjöl som t.ex grahamsmjöl eller vetemjöl), 1 tsk salt, 1,5 tsk spiskummin, 2 krm mald koriander, lite svartpeppar och 2 krm bakpulver
2. Forma till biffar/bullar och stek i olivolja på hög värme så att de får fin färg och sänk sedan värmen och låt de genomstekas.
Tsatziki: Blanda ihop 3 dl matyoghurt, 1/2 grovriven gurka, 1 pressad vitlöksklyfta, och salta/peppra!
Har ni något annat bra tips på vegetarisk mat?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|